Japanse Torii's - Reisverslag uit Kyoto, Japan van Enzio Willemsen - WaarBenJij.nu Japanse Torii's - Reisverslag uit Kyoto, Japan van Enzio Willemsen - WaarBenJij.nu

Japanse Torii's

Door: enziowillemsen

Blijf op de hoogte en volg Enzio

15 September 2010 | Japan, Kyoto

Hallo allemaal!

Het is al weer een tijdje geleden dat ik een verhaal geschreven heb. Dit heeft allemaal te maken met tijd. Ik heb een week lang iedere dag gezwommen van 4 tot 6. Dat betekent dat ik om 7 uur thuis ben, daarna ga eten, daarna ga douchen, daarna ga leren (huiswerk maken) en daarna naar bed, want ik moet er om 6 uur al weer uit :P

Deze week moeten we ook iedere dag na school werken aan ons bunkasai project. Bunkasai is het schoolfestival wat ieder jaar gehouden word. aankomende zondag en maandag is het bunkasai bij mij op school. Iedere klas, werkt samen aan een project. Ik moet samen met mijn klasgenoten de wereld maken met daarbij de bekende highlights van ieder land. Zoals de Chinese muur, het vrijheidsbeeld, de toren van Pisa, Tokio Tower, windmolens enz. We zijn er bijna mee klaar, en natuurlijk zal ik jullie het eindresultaat laten zien, zodat jullie snappen wat ik eigenlijk bedoel haha!

Tijdens bunkasai moet ik ook een presentatie over Nederland houden in het Japans. Ik heb inmiddels mijn presentatie klaar, en die ligt nu bij mijn vertaalmachine (mijn gastmoeder) Ik hoop maar dat het publiek mijn presentatie kan volgen, want volgens mijn lerares is mijn verhaal in te perfect oftewel moeilijk Japans geschreven. De uitspraak is hierdoor erg belangrijk... Maarja, je kunt moeilijk verwachten dat iemand die geen Japans spreekt en nog maar 2 weken in Japan is, even een perfect uitgesproken presentatie over Holland kan geven.

Zondag
Deze zondag was weer lekker druk. Eerst naar de zwemclub, van 9 tot 11. Inderdaad ik moet in totaal 2 uur reizen om 2 uur te kunnen zwemmen, maar ik heb het er voor over XD Daarna vlug terug, om met mijn gastgezin ergens te gaan lunchen. Deze keer was het een italiaans restaurant waar ik heerlijke paste heb gegeten. Oma word maar niet jaloers, want vergeleken met die van jou was dit niets hoor!!
Na de lunch werd ik meteen afgezet bij het concertgebouw, waar mijn oma een opvoering had. Mijn oma speelt Koto. Dit is een oud Japans instrument wat lijkt op een langwerpige gitaar?! haha Het optreden van mijn oma duurde maar 5 minuten maar ik heb wel 1.5 uur in die zaal gezeten en geluisterd naar Japanse muziek. Als ik eerlijk ben moet ik zeggen dat 1.5 uur wel lang zat is, anders word je een beetje knetter :P
Na het concert werd ik door oma thuis afgezet, en hebben we gegeten. Deze avond aten we een soort poffertjes met inktvis erin. In het begin ziet het er een beetje onsmakelijk uit, maar als het eenmaal klaar is, kun je je vingers erbij op eten. Natuurlijk zat er ook rijst bij, maar deze keer in de Japanse thee (zie foto) Dit vond ik iets minder, omdat de thee niet zo lekker was.
Na het eten heb ik nog mijn huiswerk gemaakt en ben ik naar bed gegaan.

De rest van de dagen zijn gewone dagen voor mij. Behalve dat ik iedere keer een uur moet reizen om op school te komen. Dat is nog steeds even wennen. Ik ben iets te groot voor de trein of metro. De deuren zijn namelijk 180cm hoog. Voor mij is dat net 18 cm te laag. Maar dat geld alleen voor mij want ik heb nog geen Japanner gezien die er niet onderdoor kon.
Het systeem op school is wel anders als bij ons. We hebben iedere dag 6 lessen van 50 minuten. Tussen IEDERE les hebben we 10 minuten pauze, en na les 4 een lunchpauze van 50 minuten. Die korte pauzes tussen de lessen door zijn eigenlijk hetzelfde als de lessen zelf, want dan praat ook iedereen met elkaar XD

Het eten is nog steeds heerlijk. 's ochtends krijg ik nog steeds een broodje met ei of jam. Ik heb al dagen gehad dat ik pizza als ontbijt kreeg. De rest eet gewoon rijst. Ik denk dat ik ook maar overstap naar rijst, want dat zal een stuk gezonder zijn. Iedere dag krijg ik een obento mee van mijn gast moeder. Dit is een lunchbox waar van alles in zit. Ik zal er van de week een foto van maken zodat jullie een idee krijgen van hoe ik in de klas tijdens de lunchpauze mijn rijst aan het eten ben. Om de obento's van mij en de andere kinderen klaar te maken staat mijn gastmoeder iedere dag om half 6 op!! Ik denk dat een zakje met wat boterhammen een geweldige uitvinding zou zijn in Japan. Het scheelt in ieder geval veel tijd.
's avonds eten we Japans. Mijn gastmoeder kookt iedere dag behalve op woensdag, want dat komt er een kok, die eten voor ons klaar maakt. MMmm..

Woensdag.
Woensdag is mijn favoriete dag in de week. 2 uur Japans, 2 uur calligrafie en daarna op excursie. Vandaag zijn we naar de Fushimi Inari Taisha Shrine geweest. Ik vroeg me af waarom ik elke dag zoveel toeristen tegenkwam tijdens mijn weg naar school. Dat is nu wel duidelijk. Dicht bij mijn school vind je het bekenste torii shrine park van Japan. Torii's zijn de rode/oranje poorten met Japanse teksten erop. Het park waar we vandaag geweest zijn staat bekend om de duizenden torii's die achter elkaar geplaatst zijn en samen een pad door de bergen vormt. Ik had dit al een tijd geleden op internet gezien, en toen dacht ik al 'daar wil ik naar toe'. Vandaag ben ik er achter gekomen dat het gewoon naast mijn school ligt, en dat de entree gratis is. Kijk allemaal naar de foto's want die vertellen meer als ik. Het was een geweldige route door de bergen, en ik weet zeker dat ik daar nog eens vaker naar toe ga!!

Verjaardagen
Ome Rob hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag vandaag! Omedeto Gozaimasu!!

Voor de zoveelste keer: Bedankt voor jullie reacties, en dat jullie me blijven volgen.

Groetjes vanuit het land waar het nog steeds 30 graden is :P

• 15 September 2010 - 13:30

Yvonne Loijson:

Geweldig Enzio, wat zie en doe jij veel! en dan ook nog je reisverslagen en foto's bijhouden. Super. Leuk om te lezen en te zien.

• 15 September 2010 - 13:39

Monique :

Ha enzio,
    Wat klinkt het toch allemaal geweldig zoals je alles beschrijft, en wat zie je toch veel. Inderdaad erg druk als je zoveel reistijd kwijt bent maar dat went wel evenals dat lekkere eten allemaal. Blijf vooral zo enthousiast en succes met je presentatie in het japans. groetjes Monique

• 15 September 2010 - 14:59

Marion Roxs:

Hi Enzio,

Met heel veel belangstelling lees ik je fantastische verhalen over je verblijf in Kyoto!!
    Ik zou zo weer terug willen naar Japan....
    Ook je foto's zijn leuk.
    Geweldig dat je dit kunt meemaken!!

Ik lees dat je het erg druk hebt maar als je eens een middag of dagje vrij bent kan ik je een schitterend museum aanraden op 1 uur afstand met een lokale bus vanuit Kyoto ( mooie rit door de bergen): Miho Museum in Shigaraki; een deel ondergronds museum met schitterende uitzichten.....en japanse kunstschatten.

Succes met de voorbereiding van het Bunkasai festival!!
    Marion

• 15 September 2010 - 17:28

Janne:

Wrijf het er nog maar even lekker in dat het bij jou nog steeds 30 graden is, hier komen we al niet meer boven de 20... :|

• 15 September 2010 - 17:57

Mama:

Heb ik nou ook altijd willen spelen Koto! Te gek dat je de japanse torri's al gezien hebt, zal wel indrukwekkend geweest zijn en dan zo vlakbij, geweldig! Kan me echt wel voorstellen dat woensdag je favoriete dag is, geniet ervan. groetjes xxx

• 15 September 2010 - 20:26

Yvette:

enziooo!

super cool dat je een concert had van je oma! ( 5 minuten..) kon ik zeker nog wel wat van leren als conservatorium student:p
    die torii's zien er echt vet uit!
    niet teveel spierpijn van al dat trainen ?
    iig veel plezier nog:)

x groetjes uit een koud, grauw, herfstachtig, paddenstoelenbezaaid nederland

• 15 September 2010 - 20:27

Yvon Mossink:

hey enzio
    wat fijn dat je het zo naar je zin heb !geniet er maar van !! ik vind je verhalen erg leuk om te lezen, je kan altijd nog schrijver worden hahha.leuke foto s ook. nou ook ik blijf je volgen hoor heel veel goeds daar .groetjes van ons yvon

• 15 September 2010 - 22:02

Way:

Geweldige ervaring en nog heerlijk weer. De tori's zijn Indrukwekkend. We blijven je volgen en mailen. Grt adje Yannick en Willem

• 17 September 2010 - 06:16

Doo Storimans:

Hehe, 30 graden, AANSTELLER.
    Hihi, hier is het gewoon nog heerlijk 36 graden.
    IK GA NAAR BANGKOK! Twee keer deze maand ^-^ Plus nog een keer met mijn tweede gastgezin, dus naar de plaats waar ik zeker heen wilde in Thailand, wordt dubbeldik waargemaakt.
    Nja, mijn blog is vandaag iets minder positief...
    Maar Enzio, ik dacht dat jij 1.88m was i.p.v. 1.98m, of ben ik gewoon zo slecht in inschatten, of ben ik zelf zo groot dat ik dat niet merk?
    Of ben je ineens in die maanden voor je naar Japan vertrok gegroeid???
    Nja, anyway, ik wil snel een nieuwe blog van je lezen ^-^
    Jub jub!

• 17 September 2010 - 06:19

Doo Storimans:

BTW, PIZZA ALS ONTBIJT?
    OMG, weet je hoeveel exchangers hier in Thailand daar jaloers op zullen zijn?
    Oh ja... heb jij op je school ook zoiets als een soort pannekoeken. Ze noemen ze hier crepes, of iets in die richting, dus ik dacht oooohhhh Franse pannenkoeken, maar daar lijken ze niet op. Ik kwam erachter dat ze Japans zijn (: Hihi. En ze zijn heerlijk. Iedere dag op school bestel ik Pizza Hotdog (: Of Chocolat (: Dat zijn de enige dingen die ik nog kan zeggen als ik daar sta... dus ik ga er snel weer nieuwe bijleren, die dingen zijn geweldig. En heb jij geen schoolkantine die SUSHI verkoopt? Wij wel ^-^
    Voor 25 cent ^^ En dan is het nog steeds hartstikke lekker. ALLOY!

• 17 September 2010 - 08:32

Nellvandevoort:

Hallo Enzio.
    Jij beschrijft jouw ervaringen, belevenissen op een leuke, aantrekkelijke manier om te lezen. Ik bof maar met zo'n reizende buurjongen. Ik geniet ook van de plaatselijke foto's.
    Het is hard werken daar voor jou, maar het lukt jou toch maar.
    Vriendelijke bedanktHofveldgroetjes, Nell

• 21 September 2010 - 13:02

Jolanda Kortooms:

Hoy Enzio.
    Het weer in Kyoto lekker warm beter dan al die regen hier in Nederland.
    De foto"s van het park zijn fantastisch.Je zult inderdaad wel veel bekijks hebben met jou lengte. Groetjes Jolanda