Reisjes, Reisjes, Reisjes!! - Reisverslag uit Kyoto, Japan van Enzio Willemsen - WaarBenJij.nu Reisjes, Reisjes, Reisjes!! - Reisverslag uit Kyoto, Japan van Enzio Willemsen - WaarBenJij.nu

Reisjes, Reisjes, Reisjes!!

Door: Enzio willemsen

Blijf op de hoogte en volg Enzio

02 Maart 2011 | Japan, Kyoto

Hallo allemaal

Het is inmiddels al weer maart, en dat betekent dat ik hier nu officieel iets langer dan een half jaar zit. De eerste 6 maanden zijn voor mij omgevlogen en ik denk dat met de volgende maanden ook zo zal zijn.
Ik heb namelijk een druk programma deze maand, maar daar zal ik jullie aan het eind van dit verhaal meer over vertellen.

Eerst weer even twee excursies die we gemaakt hebben. Het is de laatste maand alleen mijn lerares, Yiping (uit China) en ik. Maar daar komt in april weer verandering in. Dan begint namelijk het nieuwe schooljaar, en komen er ook 2 nieuwe exchange studenten bij. Een jongen uit Australie en een jongen uit Thailand. Vanaf dan zullen we met z’n vijven opstap gaan iedere woensdag middag.

Afgelopen 2 weken hebben we weer twee tempels bezocht in Kyoto. Maar niet zomaar. Bij die tempels was er ook een speciale gelegenheid bezig, waar veel mensen op af kwamen.
De eerste tempel is Daigoji tempel. Hier werd het ‘godairiki-san’ festival gehouden. Het is een oude competitie. Men moet proberen zo lang mogelijk zware ‘mochi’ in de lucht te houden. Nu zal iedereen wel denken....WAT? Mochi is rijstcake, gemaakt van rijst natuurlijk. In Japan eten ze mochi met nieuwjaar. Dat is eigenlijk hun variant op oliebollen.
Voor de mannen weegt het 150kg en voor de vrouwen 90kg. Iedereen kan zich hiervoor opgeven. Het was er erg druk, want er was ook een eetmarkt bij. En daar houden Japanners wel van XD De winnares van de vrouwen hebben we gezien. Ze hield het vol om een plateau met daarop 90kilo mochi 10minuten in de lucht te houden. Van de mannen hadden we het einde niet gezien. Daar deden veel uitslovers mee, die het plateau niet eens van de standaard af kregen, haha.

De tweede tempel was Kitano Tenmangu. De oprichter van deze tempel, was erg slim. Daarom denkt men dat je dat ook word als je hier veel bid. Studenten komen allemaal net voor hun testweek naar deze tempel om geluk te vragen. Maar nog iets bekends aan deze tempel is het ume park. Dit is het grootste, en bekenste ume park in Kyoto. De ume staat op dit moment van het jaar in bloei, en is dus net voor de Sakura. Sakura is de kersenbloesem die het meest bekenst en geliefd is in Japan.
Vincent van Gogh heeft ook een tijdje Japanse schilderijen gekopieerd en een bekende daarvan is een afbeelding van ume bloesem. De ume in het park was wit en roze. Ook hier was weer een eetmarkt, en dit keer ook veel toeristen. Zelfs een Nederlandse uit Breda. We hebben er thee mee gedronken, maar ik moest je eerlijk zeggen dat ik het best wel vreemd vond om zo in het Nederlands te praten. Natuurlijk praat ik ook met m’n familie op skype, maar dit was toch anders.
We hebben een tijdje in het park rondgelopen. Het was natuurlijk een mooi gezicht. En het weer was ook goed. Afgelopen week steeg het uit tot iets boven de 17 graden. Dus de winterse kou zijn we nu zeker voorbij.

Dan..voor de eerste keer in 6 maanden hadden we een officiele rotary activiteit (ik reken die wandeltochtjes en reisjes niet mee) Het ging over blindengeleidehonden. Ik had een aantal exchange studenten uitgenodigd, maar achteraf was het niet zo interessant als dat wij dachten. We kregen een film te zien, en een demonstratie. maar volgens mij was de hond iets te oud, want zo goed luisterde hij niet. Gelukkig was er aan het eind wel koffie met gebak, en dat maakte het voor een iemand al helemaal goed. Kimberly. Kimberly is de nieuwe exchange student uit Australie. Ze komt uit Sydney. Ze is echt ontzettend vrolijk, en je kunt er goed mee lachen. Haar grootste hobby is eten. Ze houd van alles wat zoet is! XD
Toch was de meeting achteraf wel belangrijk, want de volgende dag stond het met een foto in de dagelijkse krant van Kyoto. Mijn gastmoeder stond op die foto haha!
Na de rotary activiteit zijn we naar de oude geisha straat gegaan. De andere exchange studenten wonen allemaal buiten Kyoto dus die waren daar nog nooit geweest. Ik nam ze er mee naar toe, maar zoals iedereen weet kun je alleen geisha’s zien als het avond begint te worden (en dan nog moet je veel geluk hebben)
Toen we daar waren wilde we met onze blazers een foto maken in Gion (de naam van die straat) Er waren veel andere mensen die ook snel een foto maakte van ons, maar ook snel weer doorliepen want er liep een geisha voorbij op dat moment. Na die grote verassing hebben we lekker gegeten, en nog even gezellig nagepraat in Kyoto station. Het fijne deze keer was, dat niemand meer een tijd heeft om thuis te zijn. Dus we hoefde niet allemaal haasten weer naar huis.

Twee weken geleden had ik Melanie (New York) uitgenodigd om bij mij thuis te komen eten met mijn gastfamilie. Dat was een groot succes. We hebben weer helemaal dubbel gelegen zoals gewoonlijk, en mijn gastouders vonden haar ook erg leuk.

Mijn plannen voor de maand maart!
Ik ga 4 dagen op (kunst)schoolreisje. We gaan naar Tokyo en dan via een kunstzinnige route terug naar Kyoto. We bezoeken onderweg tempels en musea, en we moeten zelf ook een aantal kunstzinnige dingen maken.
Dit is niet zo maar iets. Maar na mijn schoolreis verlaat ik Japan voor 4 dagen, want ik ga samen met mijn gastmoeder een culturele trip naar Shanghai maken!!! CHINA here I come!
Daarna, hebben we een Rotex weekend. Ik weet nog niet het programma, maar dat word waarschijnlijk ik Kyoto en dan krijgen we thee ceremonie en kunnen we geisha’s ontmoeten. Dus dat word ook gezellig
En als laatste ga ik samen met de president van mijn rotary club en de exchange student uit Brasilie, Joao, Naar TOKYO voor 4 dagen. Dat word ook een enorm avontuur, want we mochten zelf opgeven waar we allemaal naar toe wilde, en waarschijnlijk gaan we met de shinkansen (hogesnelheidstrein)

Een leuk weetje..
De president van mijn rotary club heeft een printfabriek. Maar niet zo maar een printfabriek, hij print de wereldberoemde ‘Pokemonkaarten’!!

Nou ik ga mijn tas inpakken want mijn eerste trip begint morgen avond al. We vetrekken om 21:30 met de bus naar Tokyo.

Ik heb er zooooo ontzettend veel zin. Ik hou jullie op de hoogte!

Sayonaraa!!

P.S. Voor de gene die iets gehoord hadden. Ik ben een aantal daagjes flink ziek geweest. Volgens de dokter was het waarschijnlijk een virus. Gelukkig voel ik me nu weer goed!!

• 02 Maart 2011 - 12:57

Nell Van De Voort:

Halo,hallo Enzio.

We (ik) zijn weer helemaal op de hoogte van je laatste gebeurtenissen en uitstapjes.
    Al zitten er al 6 maanden op voor jou, "het glas is nog half VOL i.p.v. leeg!
    En Shanghai en Tokyo zijn EXTRA kadootjes , naast al die anderen.
    Leuk om dat met je gastmoeder te doen.Dat zegt al veel van de band en goede plek,waar jij nu bent.
    Ik ga nu stemmen en als ik terug fiets, zie en geniet ik elke keer weer van het prachtige rieten restaurantdak wat echt AF is.

Lieve 7.2 graden middaggroet.
    Blijf genieten, leren er er zin in houden Enzio, Nell

• 02 Maart 2011 - 13:48

Yvonne Loijson:

Hoi Enzio, het is weer genieten van je verhalen. Japan komt steeds hoger op mijn lijstje van te bezoeken landen te staan. Leuk dat je nog naar Shanghai en Tokyo gaat. Geniet er van.

• 08 Maart 2011 - 17:28

Leonne:

Heel erg veel plezier met alle reisjes, klinkt allemaal ontzettend leuk en gezellig! En super leuke en mooie foto's! xxx

• 09 Maart 2011 - 10:16

Dick Zumker:

Ha Enzio,
    schitterende verhalen, ga vooral door ons op de hoogte te houden, maar nog belangrijker: geniet met volle teugen daar!
    Groeten
    Dick

• 12 Maart 2011 - 00:12

Heeey enziooo!!
    Hoe is het: Ik lees dat je aan het rondreizen bent: Maar oook heb ik op het nieuws gehoord dat er een Tsunami in Japan is... Hoe zit dat bij jou dan: Ik had je plaats al even gegoogled, maar je weet maar nooit he:! Ik hoop dat je een beetje geluk hebt en lekker aan het rondreizen bent en er verder niet zo veel van mee krijgt!!

Wel lekker naar China en alles! Heerlijk! Hoop dat alles goed gaat, veel plezier nog met je reisjes! En ik ben benieuwd hoe het er nu allemaal aan toe gaat in Japan!

• 12 Maart 2011 - 00:13

• 12 Maart 2011 - 00:13