Purikura
Door: enziowillemsen
Blijf op de hoogte en volg Enzio
08 September 2010 | Japan, Kyoto
Ik wilde jullie even laten weten dat er geen typhoon over Kyoto heen is gekomen. We hadden vanochtend wel veel regen, maar we moesten gewoon allemaal naar school. De regen deed me denken aan Nederland, maar toch is dat iets wat ik totaal niet mis!!
Vandaag had ik de eerste twee uur Japanse les met mevrouw Taketani, en daarna mijn eerste calligrafie les. Ik heb van school een aantal penselen gekregen. Tijdens de les werd er veel gepraat dus dat was wel gezellig. Helaas moest ik na een uur al vertrekken naar Kyoto station, omdat ik vandaag mijn eerste Rotary meeting had. Ik heb gelunched in Righa Royal hotel Kyoto. Voor de meeting begon moesten we een rotary club lied zingen (net als het volkslied) haha Dus dat was al meteen een verschil met de clubs in Nederland. De gehele tijd was er iemand aan het woord. Zelf tijdens het eten. Je moest dus steeds je stokjes neer leggen om te klappen :O De lunch had gesmaakt en ik mocht mezelf voorstellen in 2 minuten (anders liep het schema uit!!) Ik heb iedereen mijn speldjes uit Holland gegeven, en ze waren er ontzettend gelukkig mee! XD
Na de lunch moest ik vlug terug naar Kyoto station, want daar zouden de andere exchangers en mijn lerares op mij wachten. We hebben namelijk iedere woensdagmiddag een excursie in of rondom Kyoto. Vandaag was onze eerste excursie. We zijn naar de Gion area geweest. Dit is een beroemd gebied in Kyoto waar 's avonds nog echte Geisha's rondlopen. Overdags zie je ze niet helaas. Ook hebben we Kennin-ji temple bezocht. Dit is de oudste ZEN tempel in Kyoto. Hier zie je de beroemde tuinen, waar men de steentjes in speciale vormen harken (zie foto) Dit was ontzettend mooi om te zien!
Na het bezoek aan de tempel hadden we de keus om terug naar school, of naar het centrum te gaan. Natuurlijk wilde we allemaal naar de shopping area. We zijn toen in allerlei winkels geweest met Japanse gadgets, en we hebben een bezoek gebracht aan de lokale snoepwinkel. Hier mag je alles proeven wat ze verkopen. In deze winkel waren ook wat Japanse school meisjes. Nadat ze me lang hadden aangestaard durfde ze toch te vragen: Can I take picture with you? XD..!
Voor het eerst hebben we een purikura foto van ons laten maken. Dit is typisch Japans, en je hebt er speciale winkels voor. Je gaat met een groep in een hokje staan, je kiest een aantal achtergronden, je maakt wat foto's en gaat ze daarna helemaal bewerken en pimpen! Haha, iedereen krijgt automatisch grotere ogen op deze foto's omdat dit een schoonheids ideaal voor Japanners is. Op de foto's ziet iedereen er perfect uit, zonder puistjes of wallen :P Nadat je klaar bent met pimpen worden de foto's uitgeprint er kun je als stikkers overal op plakken. Dit is echt heel erg grappig! Mijn gast zusje is helemaal jaloers en wil de volgende keer met mij een purikura foto maken.
Het was een leuke dag met de andere exchangers. We kunnen het erg goed vinden met elkaar. We maken al plannen voor na Bunkasai, want dan hebben we 3 dagen vrij! We gaan dus een hoop leuke dingen doen de komende tijd.
Bedankt voor al jullie reacties, en dat jullie mij volgen. Ik blijf jullie op de hoogte houden met mijn blogs. Ik zal er ook meer foto's opzetten want ik kan er nu meer kwijt.
Sayoonara!
08 September 2010 - 20:20
O En O Tilburg:
wij waren vandaag in bladel en gaan nu jou verhalen mee naar huis nemen en lezen.De foto's zijn schitterend!! veel liefs van ons -
08 September 2010 - 21:25
Rob En Lidia:
Hi Enzio,
wat heb jij al ongelooflijk mooie, maar ook leuke plekken gezien in en rondom Kyoto in de korte periode dat jij hier nu verblijft. Kortom iedere dag is voor jou weer een nieuw avontuur !
Met het bekijken van je foto's reizen we eigenlijk een beetje met je mee !!
Vandaag hebben we geskyped met Bart; hij zit in Hamilton op Bermuda. Morgen vaart hij in de buurt van de Bermuda-eilanden en gaat hierna naar de VS.
Het tijdverschil tussen het Caraïbisch gebied en Japan is nu 12 uur !! Weinig contact met je neef, Enzio !
We zijn onderhand in Holland 'doorweekt' zoveel regen is er bij ons in het westen gevallen !!
Succes wensen we je met calligraferen, koken, de japanse taal, nou ja......met alles... en we kijken uit naar je volgende Japanse ervaring !
Bye,
je oom en taaaaaaaaaante.
08 September 2010 - 22:26
WAY:
Lol ? -
09 September 2010 - 05:38
Enzio:
Haha XD is een vrolijk poppetje, dus lol! De X zijn de ogen en de D is een lachend mondje!
Leuk dat jullie me blijven volgen! -
09 September 2010 - 05:43
Doo Storimans:
Whaaaa, die Purikura foto's zijn awesome!!! Alleen zie je er wel een beetje gladjes uit Enzio...
Dragen meisjes bij jou ook van die lenzen waardoor je ogen groter lijken? Ulzzang ^-^
Want als dat is wil ik echt een foto zien (:
Hihi.
Zo te merken gaat het je allemaal wel goed af in Japan. Cool ^-^ -
09 September 2010 - 08:26
Nell Vd Voort:
Enzio, je beschrijft jouw exclusieve ervaringen (met foto's) alsof ik/we meereizen.
geniet van je 3 vrije dagenGroetjes van een nat, maar groen Hofveld.Nell -
09 September 2010 - 09:13
Bep:
Hoi Enzio
Wat een leuke verhalen vertel jij over je verblijf in Japan.Ik lees ze met veel plezier. Fijn dat het je goed gaat. Blijf je met belangstelling volgen. Groetjes Bep. -
09 September 2010 - 09:30
Bladel:
Wat fijn dat WAY de vraag durfde te stellen over XD. Bedankt!! Ik dacht dat het iedere keer een verkeerde aanslag was of zo haha! -
09 September 2010 - 20:43
Astrid Van Leeuwen :
y hola enzio zak door je hoeven je weet wel groetjes en een kus astrid en panny mario -
09 September 2010 - 20:51
Mario:
hola enzio
die net iets geschreven heeft had wel schubben op der huiiiid.
Maar ik snap niet dat ze zonder mijn hulp de computer aan kon krijgen.
Maar ja volgende week veivtig jaar dus groot, nou ja heeeel groot feest bij je vader, die ook weer blij.
groeten mario ik zit nu nog bij je moeder die laat iedereeen op de zaak je verhalen lezen . -
10 September 2010 - 22:58
Mirjam:
Enzio konnichuwa
Beetje dom Heb n stukje geschreven na je "typhoon"verhaal had niet in de(kaas)gaten dat er nog n stukje van je stond!! sorry, dus moet je ff opzoeken.
Wat n jonge juf heb je zeg en hoeveel geld is dat omgerekend in euro's wat die kaas kost? Beetje nieuwsgierig hè en ik ben blij voor jedat de natuur jullie met rust heeft gelaten!!
De groetjes en blijf lezen doei xxxxxx de muisjes -
11 September 2010 - 02:43
Enzio :
Bedankt voor jullie leuke reacties!! haha XD is geen verkeerde aanslag nee :P <-- net als deze.
Mijn lerares ziet er inderdaad jong uit, maar zo zien bijna alle japanners eruit. Ik denk zelf dat ze in de 30 is. Ze heeft het nog niet verteld. Ik moest in het japans aan haar vragen hoe oud ze was, en toen antwoorde ze 18!!
De Yen kun je gemakkelijk omrekenen naar de euro, je hoeft het alleen de delen door honderd. Dus de gouda kaas van 140gr, kost ongeveer €6.10 euro.
Astrid bedankt voor je leuke reactie, ik moest er echt om lachen! haha
Groetjes allemaal! -
12 September 2010 - 14:56
Heidi Van Sambeeck:
Hoi Enzio!
Ik heb je verslagen met veel interesse gelezen. Je maakt nogal wat mee zo, hè?! Leuk hoor! En fijn dat je het zo goed hebt getroffen met je gastgezin. Spannend ook al dat vreemde Japanse eten...op één van de foto's leek het wel of er 3 grote rubberen elastieken in een kopje water lagen, waren die om te eten?? En als ik íets NIET zou verwachten in een Japanse winkel waren het wel Haagse Hopjes!!! Nou heel veel succes met het leren van de taal (lijkt MIJ een onmogelijke opgave:-) ) Ik kijk weer uit naar je volgende verslag! Groetjes Heidi & Co.
p.s. Je moeder houdt zich goed, hoor. Ik hou d'r wel mee in de gaten :-) -
12 September 2010 - 15:17
Lies Van Gompel:
hoi enzio wat een verhalen heel leuk om te lezen hier in bladel alles oke ik sta weer met twee benen op de grond vorige week zondag met een luchtballon mee geweest vanwege het honderd jaar bestaan van bladella was heel gaaf.groetjes van ons allemaal -
13 September 2010 - 13:49
Hans Schaeken:
heeft even geduurd,maae we waren even in het buitenland.Opnieuw veel inter. dingen te lezen.Kom je nog aan leren toe, zou je denken.Geniet van de komende 3 vrije dagen. Groeten van Carla en tot lezens.
Hans -
21 September 2010 - 12:43
Jolanda Kortooms:
Hoy Enzio.
Met plezier lees ik jou verslagen uit Japan.Wat goed van jou om daar te studeren.Je hebt het wel getroffen met je gastgezin.Er zit een heuse schrijver in jou.
Groetjes Jolanda Nijmegen