Tyfoon op komst - Reisverslag uit Kyoto, Japan van Enzio Willemsen - WaarBenJij.nu Tyfoon op komst - Reisverslag uit Kyoto, Japan van Enzio Willemsen - WaarBenJij.nu

Tyfoon op komst

Door: enziowillemsen

Blijf op de hoogte en volg Enzio

07 September 2010 | Japan, Kyoto

Hallo allemaal!

Het is weer een paar dagen geleden dat ik een verhaal geschreven heb, dus ga ik er maar weer eens voor zitten.

Op school gaat het steeds beter. Steeds meer mensen komen naar mij toe om mij te leren kennen. De lessen zijn nog niet te volgens in het Japans, maar gelukkig heb ik genoeg leuke vakken waar ik die taal niet echt bij nodig heb. Vandaag heb ik mijn rooster gekregen, dus nu weet ik precies wat ik heb. In totaal heb ik 6 uur prive les met mevrouw Taketani. Schrik niet..10 uur per week engels. Ik denk dat hier engels belangrijker is als Japans. 1 uur geschiedenis, 2 uur computer les (waarschijnlijk iets met engels leren) 2 uur koken, 1 uur aardrijkskunde, 3 uur gym, 2 uur zelfstudie, 1 uur Japanse expressies, en 2 uur calligrafie.
De lessen weet ik maar de lokalen vinden is voor mij nog een probleem. Mijn school heeft 4 verdiepingen en 2 gebouwen. Mijn klassen zitten echt overal!

Zaterdag.
Mijn eerste keer op zaterdag naar school! Het is me ontzettend meegevallen.. De lessen duurde 45 in plaats van 50 minuten, en op zaterdag heb je maar 4 uur. Het was vreemd om op zaterdag al om 6 uur op te staan, maar ja er zijn nog wel meer dingen vreemd XD
's middags heb ik broodje gekocht op het station, en heb de rest van de dag Japanse tekens geleerd.
Zondag.
Zondag ben ik met mijn gastmoeder en mijn jongste broertje naar de sport winkel geweest. Hier moest ik mijn zwembroek, badmuts en duikbril kopen voor de zwemclub. Deze spullen kreeg ik als kado van mijn gastfamilie, dus dat was een grote verassing. Later waren we naar het park geweest. Dit is een park rondom het paleis van de keizer. Het is een groot park met allemaal kleine beekjes. In die beekjes spelen kinderen. Mijn broertje ging ook in het beekje. Hij moest waarschijnlijk erg nodig, want hij trok zijn broek naar beneden en plaste zo in het water..XD
Toen we thuis kwamen na deze indrukwekkende wandeling, ging ik zitten, en kon in niet meer opstaan. Het was in mijn rug geschoten. Net toen we wilde vertrekken naar het restaurant om te lunchen. Ondanks de pijn wilde ik toch graag mee, en was het toch erg gezellig. Het was een druk sushi restaurant waar men de sushi's van een lopende band af haalt. Het waren echt sushi's in alle vormen en maten. Het leuke is dat in ieder restaurant krijg je water gratis. In dit restaurant had iedere tafel een kraan voor koud en warm water. Het warme water was voor de Japanse thee. Ook heeft iedere tafel een kaste, een soort intercom, waardoor je moet praten als je iets wil bestellen of wilt afrekenen. Alleen dan komt er een iemand naar je tafel haha. Dus mam.. misschien een goed idee? De rest van de dag heb ik rustig aan gedaan vanwege mijn rug...wat ben ik zielig he?!
Maandag.
Gelukkig was mijn rugpijn vandaag al weer over. Vandaag was mijn eerste schooldag op maandag, en ik had mijn eerste 2 uur prive les Japans. Van die 2 uur heb ik denk ik 1.5 uur gekletst met mijn lerares. Het was erg interessant, want mijn lerares heeft een talenknobbel. Ze heeft engels, spaans, italiaans, frans, en arabisch gestudeert. En zelf is ze Japans. :O Toch heb ik in die andere 30 minuten wel wat geleerd hoor haha! Mijn lerares zegt dat ik over 3 maanden Japans spreek. Ik ben benieuwd!!
Volgende week hebben we Bunkasai op school. Dit is een groot feest op school. Het is een soort opendag, waarbij alle klassen, en clubs zichzelf moeten presenteren voor bezoekers. Iedere klas krijgt een thema wat ze moeten uitwerken. Het thema van mijn klas is 'The World'. We moeten uit een soort karton de wereld maken en daarop allerlei kenmerken van landen op plakken. Vandaag waren we er na school aan begonnen. (Zie foto) Mijn klasgenoten vonden het erg leuk dat ik ze meehielp, terwijl dat voor mij heel normaal is omdat ik ook in die klas zit...^^
Toen ik van school naar huis reisde, heb ik voor mijn gast moeder een bloemetje, en voor mijn gastvader een paar blikjes Heineken gekocht, omdat zij mij die zwemspullen kado hadden gedaan. Mijn moeder was ontzettend blij, want ze had nog nooit in haar hele leven een bloemetje gekregen van iemand. Mijn gastvader was dit ook met z'n bier. Hij dacht eerst dat Heineken een duits merk was. Ik heb hem dus even uit die droom geholpen :P 's avonds heb ik okonomiyaki gegeten. Dit is kool in een speciaal papje gebakken met daar omheen ei en spek. Ik heb gevraagd of ze het me wil leren, want dit was overheerlijk!!
Dinsdag.
Vandaag had ik kookles. Ik was de leider van mijn groepje. We hebben sushi en Japanse soep gemaakt. (zie foto) Het zag er lekkerder uit als dat het was om eerlijk te zijn. Mijn groepsgenoten gebruiken van alles zoals suiker en azijn net iets te veel :P Het was wel leuk om zo als groep bezig te zijn. Je leert elkaar zo goed kennen.
Vandaag ben ik voor het eerst naar de zwemclub gegaan. Dit was AFZIEN!! Ik mocht in de buitenste baan alleen zwemmen, omdat ze wilde weten wat mijn niveau was. Gelukkig spreekt mijn coach geen engels, en is het dus heel makkelijk te volgen wat ik nou precies moet doen!! haha Tegen het eind van de les was ik Kapot! Mijn spieren hadden het begeven, en ik kreeg ook nog eens kramp. Ik hoop niet dat ik morgen spierpijn heb, al ben ik er wel bang voor. Ik was vandaag pas om half 8 thuis. Toen moest ik nog eten, en nu ben ik dit verhaal aan het schrijven.

Vandaag stond er in de krant dat er morgen een typhoon over Japan heen raast. De mensen kijken hier niet meer van op, omdat ze typhonen en aardbevingen wel gewend zijn! Mocht het morgen hard regenen en waaien, dan sluiten de scholen en is iedereen vrij. Dus dat is dan weer een pluspunt aan een typhoon.

Kenmerken:
* In Japan doen mensen bij binnenkomst hun schoenen uit. Het grappige is dat ze deze schoenen automatisch met de neus naar de deur neerzetten. Zodat als ze weer weg gaan meteen in hun schoenen kunnen stappen.
* Japanse meisjes houden van schattige poppetjes. Ook vinden ze dan meteen alles leuk waar schattige poppetjes op staan. Zie bijvoorbeeld de tafel van Risa. Zij zit voor mij en is helemaal gek van Hello Kitty (zie foto)
* Iedereen die hier een Iphone heeft, heeft meteen de Iphone 4. Het lijkt wel alsof de Iphone 3 helemaal is uitgestorven want die zie je niet meer.

Nieuws
* Het heeft vandaag voor het eerst regerend. Geen typhoon, want die zijn hier regelmatig. In Oktober Begint in Japan het typhoon seizoen.
* Voor de kaasmuizen :P Ze hebben in de grote supermarkten, alle soorten kaas. Mijn gastvader vind het lekker om 's avonds brie te eten. Maar over het algemeen eten ze nauwelijks kaas. (helaas)
* Gisteren heb ik mijn eerste kaart ontvangen. Dre en Ger ontzettend bedankt voor deze verassing. Een kaart doet er precies een week over om bij mij in de brievenbus te liggen.

Ik ga nu lekker slapen, want ik moet er morgen vroeg uit om te kijken of ik eigenlijk wel naar school hoef te gaan XD

Oyasuminasai!

• 07 September 2010 - 16:18

Yvonne Loijson:

Hey Enzio, volgens mij gaat het daar in Japan helemaal goed! Leuke lessen heb je en dan ook nog priveles: super. Ik ben wel benieuwd hoe je die Typhoon gaat ervaren. Hoe is het zwemniveau van de Japanners? Succes, hartelijke groet, Yvonne Loijson (moeder Charlotte)

• 07 September 2010 - 17:05

WAY:

Hi Enzio,

Leuk om weer iets van je avontuur te horen en de foto's zijn leuk omdat wij dan ook een beeld krijgen hoe je omgeving en medeleerlingen, vrienden eruit zien.

Ja jullie Pa wist natuurlijk dat de Iphone3 was uitgestorven maar je kent zijn zuinigheid.

Het tyfoon staat voor de deur maar komen die ook over jouyw gebied ?

We blijven je volgen en blijven mailen.

Yannick is weer begonnen met voetballen en heeft het goed naar zijn zin in groep 7.

Veel plezier en succes met de taal.

doei doei
    Adje, yannick en Willem

• 08 September 2010 - 12:36

Madelon:

Hallo Enzio,
    Wat leuk om te zien hoe je klas eruit ziet en hoe je medeleerlingen eruit zien. Vooral die meiden in hun mooie pakjes.
    Ik zag die foto tijdens het koken met de instructies op het bord. menn dat is een ellende zeg! hoe krijg je dat ooiiittt geleerd. Ze lijken ook zo enorm veel op elkaar. Lachen dat de iphone 3 is uitgestorven daar! En ook dat jou vader van brie houdt.
    Fijn dat je ouders zo lief voor je zijn!!
    Succes verder!!!

xxx je nichtje

• 09 September 2010 - 05:35

Doo Storimans:

Ja, dat teveel suiker en teveel azijn herken ik van mijn gastzus, misschien typisch voor Aziatische kinderen...
    Wel tof al die technologie ^-^ Maar wel idioot duur lijkt me O.o Waar halen ze al dat geld vandaan?
    Hihi (: Maar Hello Kitty is ook gewoon schattig. In Thailand heeft iedereen een obsessie voor Hello Kitty, Doraemon, Mickey Mouse, Minnie Mouse, Maria (zo'n katgeval) of iets anders. En natuurlijk is mijn telefoon echt de bomb ^-^ remember ^^
    Om half 8 thuis is wel heel laat O.o
    En oude man!!! Haha, schiet het in je rug en kan niet eens het niveau van de Japanners aan. -geeft schouderklopje- Ik snap het helemaal jongen. Alleen dat in je rug niet O.o
    Hihi, ik kan sushi op school en op de markt eten, OVERAL (: Geweldig (:

• 10 September 2010 - 22:45

Mirjam:

Enzio konnichuwa!!!

Wat is dit toch leuk zeg ik vind echt dat er een schrijver in je zit hoor gewoon in de trein op je lap een verhaal gaan schrijven !!! Met een spannend plot!
    Maar wat spannend die recepten hoe doe je dat zeg? Kijk je naar de ingrediënten en denk je dan dat zal dat wel moeten worden of zo ??
    Ja en wie weet kun je nog iets handelen met je iph3
    En goed van je dat je
    voor calligrafieles hebt gekozen zal net als de rest ook niet te gemakkelijk zijn en ben ook benieuwd naar het kooltjes recept! De temp daar bij jou is nog steeds hoog zeg nou hier is t 3 x niets t lijkt wel dat het bij jou bijna niet regent? Nou fijne dag vandaaag en weekend verder
    Doei lieve groetjes van de muisjes xxxxxx