1 dag voor Bunkasai
Door: enziowillemsen
Blijf op de hoogte en volg Enzio
18 September 2010 | Japan, Kyoto
Ik wilde nog vlug een kort verhaaltje schrijven en wat foto's plaatsen voor Bunkasai. Morgen is het namelijk zo ver. Ik had niet verwacht dat iedereen hier zo druk mee bezig is. Geweldig dat iedereen ook z'n best doet om et het beste van te maken. Er zijn dansoptredens, speeches, comedy, muziek optredens, toneelstukken en nog veel meer. Iedere klas heeft een thema waarmee ze een klaslokaal moeten aankleden. De hele school is versierd, en alles staat klaar voor morgen.
Vandaag heb ik overal geholpen waar ik kon helpen. In mijn eigen klas, in het lokaal van internationale studenten, de calligrafie klas, en de buitenkant van de school. De foto's zullen jullie een deel laten zien. Morgen ga ik er nog veel maken.
Vandaag moesten we ook onze speech oefenen. We moesten kiezen wie er eerst moest, en de leraar zij: This is Japan, so boys first...! Ik was lichtelijk verbaasd dat deze leraar uit Canada dat zij. Maar hij heeft wel gelijk, want zo is dat hier. De presentatie is trouwens in het Japans. Ook heb ik mijn powerpoint laten zien vandaag. Iedereen vond dat het er geweldig uitzag, maar ik moest wel de foto van de wallen eruit halen, omdat ze dat iets TE vonden. Dat is te begrijpen natuurlijk.
Verder heb ik voor het eerst in de cantine gelunched met mijn klasgenoten. Grappig is dat als ik ze iets vraag in het Engels, dat ze meteen in het Japans antwoorden. Als ik dan zeg dat ik het niet snap, zitten ze met z'n alle te denken hoe ze dat moeten oplossen XD
Vandaag tijdens het klaarmaken van de calligrafie klas, was er een lerares bezig met de inkt. Zij deed dit met zo veel overtuiging dat Iping die achter haar stond ineens helemaal vol zat met inkt spetters. Zelfs in haar gezicht. We hebben hier de rest van de dag om kunnen lachen gelukkig! (jammer genoeg heb ik daar geen foto van)
Iping en ik lopen tegenwoordig vaak samen naar het station, omdat onze naschoolse clubs tegelijkertijd eindigen. Tijdens het wandelen leert zij mij Chinees en ik haar Nederlands. Chinees is echt heel erg moeilijk, maar ik kan het uitspreken. Iping kan gewoon totaal geen Nederlands woord goed uitspreken. Dit zorgt ook weer voor hilarische momenten.
Nog iets grappigs wat ik deze week heb meegemaakt. Op donderdag het 4 uur heb ik normaal gesproken gym. Maar deze keer kregen we gymles in een theorie lokaal. (Tijdens de gymlessen zijn de jongens en meisjes van elkaar gescheiden) In dit lokaal kregen we eerst een video te zien, met de spelregels van tennis. Dit is de sport waar we op dit moment mee bezig zijn. Zo weet iedereen in een keer hoe het moet. Na de video moesten we een tennisbal overgooien in het lokaal. Dit was om duidelijk te maken waar je moet staan als je de service hebt. Zo'n les was helemaal nieuw voor mij...
Ik heb ook een schema gekregen met allerlei activiteiten daarop van de komende tijd. Ik hou jullie in spanning want daar vertel ik jullie na Bunkasai meer over. Ik kan jullie wel vertellen dat ik hele leuke vooruitzichten heb!! XD
Ik ga nu mijn speech nog eens doornemen, en mijn fototoestel opladen voor morgen. Ik hou jullie op de hoogte van mijn eerste echte schoolfestival!
Sayoonara!
18 September 2010 - 15:04
Gina:
Volgens mij beloofd het een hele gezellige dag te worden, sukses met je presentatie in het Japans en misschien kan er wel iemand een opname maken, zou wel heeeel leuk zijn!!! -
18 September 2010 - 18:51
Ted:
Hoi Enzio,
zo te zien (ik heb net je hele verslag en alle foto's bekeken) heb je het geweldig in Japan.
Geniet ervan!
ook van Frans,
Ted -
20 September 2010 - 12:24
Doo Storimans:
OMG, beterrr.
Je hebt echt veel te doen zo te horen ^-^ (alleen heb jij maar twee minitrips en ik drie heeeeele grote (: wss voor de helft wat jij ervoor betaald)
In ieder geval is het echt vet cool dat iedereen gewoon Japans tegen je praat. Bij mij wil iedereen zijn Engels oefenen. Heel frustrerend. Want de mensen die geen Engels spreken zijn ook in het Thais verlegen en praten dan helemaal niet.
Ik ben weer een uurtje terug uit Ayuthaya (3 uur rijden, Bangkok 4 uur).
Haha, ik vind het overigens zwaar hilarisch dat je een film moet kijken hoe je moet tennissen O.o Tennis is zoooo makkelijk. (na drie jaar was ik er echter nog steeds niet goed in, dus ben ik uit frustratie gestopt).
XxX Doo
pb volgt... -
21 September 2010 - 14:54
Diede:
Hee Enzio!!
Het is echt leuk om je foto's en je verhalen te zien en te lezen.
Hoe was het schoolfeest?
x
Diede -
22 September 2010 - 13:31
Jos Coumans:
Enzio,
Very impressive !!
We raken niet uitgelezen, van alle "avonturen" die je beleeft. Wij blijven je het komende jaar zeker volgen. Zijn er wellicht produkten die interessant zijn voor Hanos (geen mosterddillesaus dus...)laat het me weten !!