Marathon
Door: Enzio willemsen
Blijf op de hoogte en volg Enzio
05 Februari 2011 | Japan, Kyoto
Ni-sen-jyu-ichi-nen ni gatsu tsuitachi (1-2-2011)
Ik vergeet het nooit meer.
Ja jullie kunnen het geloven of niet, maar ik heb meegedaan aan de jaarlijkse school marathon. 14 kilometer!!! Dat was ik natuurlijk niet gewend dus moest er van tevoren hard getraind worden. Dat heb ik gedaan en dus was de marathon een groot succes. We moeten rennen in Kyoto langs de rivier. Ik kan je vertellen dat rennen langs een rivier, het rennen een stuk interesanter maakt. Dan zie je tenminste natuur, auto`s, huizen, andere mensen met honden enz.
Ik rende samen met een vriend van mij omdat wij het zelfde tempo hadden. 14km, het was niet niets, maar aan het eind was ik ook niet echt moe, De volgende dag had ik wel enorme spierpijn in mijn benen haha! Ik was als nummer 122 van de jongens binnengekomen. Dan denk je natuurlijk WAT? Was je laatste dan? Nee er deden rond de 230 jongens mee, dus zo slecht was ik ook weer niet.
Koud was het wel. We moesten `s ochtends vroeg (6:15) al op het nieuws kijken in verband met regen. Als het zou regenen moesten we het een week later doen. De voorspelling voor die dag was 2 graden celcius. En wij moesten in onze korte broek buiten gaan rennen. Sommige zullen denken dat Japanners een beetje gek zijn, maar ik kan iets vertellen. Als je rent is het helemaal niet koud meer....
Vorige week vrijdag was ik nadat ik uit school kwam alleen thuis. Ik had alleen sushi gegeten die mijn gastmoeder had gekocht voor mij. Toen mijn gastbroer thuiskwam, vroeg hij of ik samen met hem en twee collega`s/vrienden van hem iets wilde gaan drinken. Natuurlijk had ik daar zin in. We gingen naar een gezellig druk Japan restaurant, waar je dus op de grond moet zitten. We kregen allerlei Japanse specialiteiten op tafel, en natuurlijk dronk er niemand bier....! haha
Het was zo gezellig dat we de tijd een beetje vergaten. Om 12 uur belde mijn gatsmoeder naar mijn gatsbroer om hem er even aan te herinneren dat ik de volgende dag wel om half 7 op moest om weer naar school te gaan. Dus na een laatste drankje gingen we naar huis, en was het over 1 uur voordat we thuis waren. Ik was benieuwd naar wat de reactie van mijn gastmoeder de volgende ochtend zou zijn. Gelukkig vond ze het allemaal goed, en dat ik maar vooral veel lol moet hebben tijdens mijn verblijf in japan!! Relaxed! haha Ik heb in deze familie geen regels waar ik me aan moet houden. Dus dat zorgt er voor dat de sfeer ook een stuk gezelliger is.
Ik hoef nou bevoorbeeld niet meer voor 9 uur een douche te nemen. Nu zitten we gewoon makkelijk tot 11 uur te praten en grappen te maken.
Ze houden wel van tv kijken. Ik moet zeggen dat de programma`s hier wel interesant zijn. Bijna heel de dag zijn er reisprogramma`s op tv. Waarschijnlijk omdat veel Japanners nooit genoeg vrije tijd zullen hebben om die plekken te bezoeken, dus filmen ze het, en maken ze er een programma van. Zo zie je heel de wereld vanuit je eigen keuken.
Ik ga weer verder met het maken van mijn huiswerk. Sinds de andere exchange studenten bij mij op school weg zijn, heb ik hun lessen overgenomen. Nu heb ik 12 uur priveles per week. Dat betekent meer stof in een kortere tijd, dus ook meer testen en meer huiswerk!!
Sayoonara!!
05 Februari 2011 - 10:16
Yvonne Loijson:
Hai Enzio, ik reageer maar meteen op je laatste 2 reisverslagen en natuurlijk nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Je verslagen zijn super, ik zit helemaal mee te genieten! Volgens mij wil jij straks helemaal niet meer weg uit Japan. Volgens mij regeelt de Rotary in Japan het allemaal wel heel erg goed: cultuur, lessen, musea, uitstapjes, sport, school, Japanse les: geweldig!!!! Zoals je huidige gastmoeder het ook al zegt: geniet zoveel mogelijk. Wat neem jij straks een schat aan ervaringen mee naar huis. Hartelijke groet en tot het volgende verslag. -
05 Februari 2011 - 16:10
Nell Van De Voort:
Knap hoor Enzio, 14 kilometer achter elkaar.
Dat is weer iets anders als koken, studeren en lekker laat uitgaan.
Blijf die combinatie lekker maken, bewegen en zitten.
Geef Anchon een Bladelse aai van mij.
Voor jou een Bladelse 'knuffel' van nummer 20. -
05 Februari 2011 - 17:02
Harry:
hoi Enzio
van Toos en mij nog gefeliciteerd met je verjaardag
ik ben blij dat je weer eens wat schrijft
dan weten we hoe gezellig je het hebt
afgelopen dinsdag hebben we nog heerlijk bij jullie thuis gelunched.
ik wil niet veel zeggen: maar die hollandse kost van je vader is niet te versmaden
je ouders en Gina zien er nog steeds goed uit:misschien wel iets beter dan toen jij thuis was?
joh, geniet van je Japan reis en tot horens/ziens
Sjaloom
Harry -
06 Februari 2011 - 19:41
Iris Spreeuwenberg:
Heej Enzio,
Haha, je begrijpt dat ik hier echt met open mond achter mijn laptop zit.. ik kan het gewoon niet geloven dat je écht 14 km. hebt hardgelopen en dat je nu alweer je ademhaling onder controle hebt! en niet eens al stervende de finish bereikte! Mijn complimenten!:D
Je gastouders zien er echt heel erg gezellig uit en ze hebben echt het schattigste hondje allertijden!:P wat fijn dat je je geen regels hebt, hoef je er ook geen te overtreden! en wat je zegt, het maakt het allemaal een stuk gezelliger! Ik ben benieuwd hoe je verjaardag is geweest daar.. en het stappen!
Een reisje Shanghai hoorde ik al van Gina, pff.. alsof het nog niet beter kon!:P Echt super gaaf!
Ik vind het echt leuk om steeds je verhalen te lezen, om een beetje 'up to date' te blijven!
Nog heel veel plezier daar! en doe ze allemaal de groeten van me!
xx -
07 Februari 2011 - 11:56
Hans Schaeken:
fijn om weer iets van je te lezen en fijn dat het in je nieuwe gastgezin minderstrikt is dan in het vorige. Alhoewel..
De minimarathon kan binnenkort makkelijk door je omgedraaid worden van 14 naar 41 kilometer, zeker als je eigenlijk niet moe was .
overigens nog gefeliciteerd met je verjaardag. -
13 Februari 2011 - 19:09
Janny:
Woow, Ens! Hoe heb je dat volgehouden! Is nog is wat anders dan de duurloop op de Pius volgens mij haha. Ben super trots op je! -
20 Februari 2011 - 21:57
Sjoerd De Rave:
Hallo Enzio,
We zijn gisteren in Bladel geweest en hebben van Gina al het een en ander gehoord, maar niet over de marathon: petje af, hoor! Natuurlijk nog gefeliciteerd met je 18e verjaardag, beter laat dan nooit moet je maar denken. Mocht je denken dat het in Kyoto koud is, hier is het niet veel warmer. Veel plezier en beter weer in Japan toegewenst, en hartelijke groeten uit Bennekom. -
23 Februari 2011 - 13:50
Peter Sanders:
Enzio ik lees je reisverhalen met veel plezier wat ben ij een bofkont om dit mee te mogen maken om jaloers op te zijn ,en weer zo,n fijn gastgezin als ik je verhalen lees denk ik heb je nog tijd om te studeren (het studeren is niet belangrijk)maar maak vooral veel mee.Ik hoop dat het goed met je gaat en ben benieuwdnaar je volgende reisverhaal
groeten uit Waalre -
01 Maart 2011 - 13:11
Heleen Oude Nijhuis:
heeeeee Enzio! gave blog, en het is echt top dat je het nog zo leuk hebt! geniet ervan want het duurt nog maar even, tot terug in nederland. kus Heleen