2 maanden in Japan deel 2
Door: Enzio willemsen
Blijf op de hoogte en volg Enzio
28 Oktober 2010 | Japan, Kyoto
Hier is deel twee van mijn verhaal, want ik was nog niet helemaal klaar :p
Zaterdag zijn we naar BKC geweest. Dat is de campus van Ritsumeikan University in Shiga. Op deze school zullen alle deelnemende studenten aan de Super sience fair overnachten. De super sience faire is volgende week dus deze week hadden we uitleg waar we iedereen naatoe moeten bregen. Ik ben de leider van 3 studenten uit Kenia! Dus word een groot feest natuurlijk! XD
Zondag heeft mijn gastfamilie mij meegenomen naar Universal studio`s Japan. Dit wereldberoemde themapark (disneyland de tweede) ligt in Osaka. Het park heeft bekende amerikaanse films als thema. Het park ziet er dus ook uit alsof je door New york loopt in de jaren 60. De gele taxi`s, de grote caddilacs en de theaterzalen met vele lichtjes. Het park was nu helemaal versierd voor Halloween. De actracties waren geweldig!! Veel beter als in Disneyland. Mijn gastmoeder had ook speciale kaarten gekocht waardoor wij niet in de rij hoefden te wachten maar meteen mochten doorlopen!! haha Het was een Super gezellige dag!
Afgelopen woensdag hadden we weer een excursie. Dit keer waren we naar een natuurrampen centrum geweest. Dit was speciaal voor jonge mensen om te leren wat je moet doen tijdens zo`n ramp. We moesten bijvoorbeeld in een nagbouwde huiskamer gaan zitten waar plotseling een aarbeving ontstond. Wij moesten vlug alle aparaten uitzetten, de deur openen en vlug met z`n alle onder de tafel gaan zitten. We hebben serieus meer gelachen dan dat we serieus met de oefening bezig waren haha XD. We moesten ook in een donker gangenstelsel met rook, op onze knieen de uitgang vinden. En we mochten een digitale brand (is en blijft Japan) blussen met echte brandblussers. Ook dat was leuk om eens te doen. Als laatste hebben we gevoeld hoe het is om tijdens een tyfoon buiten te staan. (niet bepaald prettig kan ik jullie zeggen)
Tussen al deze leuke dingen door heb ik ook een Japanse test gemaakt en twee kanji testen. De kanji testen gingen geweldig, en de Japanse test niet zo. Mijn lerares had er kanji`s in verwerkt zonder vertaling, en gramatica stof die we nog niet behandeld hadden. Dus de helft was niet te doen. gelukkig lag het niet aan mij, want ik hat er goed voor geleerd!
Hier een aantal antwoorden op de vragen van mijn tante een tijdje geleden:
Met mijn kooklessen gaat het goed! Als ik weer iets lekkers eet, vraag ik mijn gastmoeder hoe ze dat gemaakt heeft, en schrijf ik op wat je er allemaal voor nodig heb!
Het afzagen van de geweien is gewoon een jaarlijks ritueel, ik weet er de oorspronkelijke reden niet van.
Ik geniet iedere dag van die botherham met kaas. haha, Geeft me een heerlijk thuisgevoel! Die ballen heten Takoyaki wat gebakken octopus betekend. Het is het culinaire symbool van Osaka, en je kunt ze daar dus ook op iedere hoek van de straat krijgen. Er zit een zoet sausje over heen. Ze houden in Japan van meer van zoetige dingen. Ze zijn ontzettend lekker, dus misschien kun je op internet een recept ervan vinden! Ik zal in ieder geval de makkelijke instand pakjes voor takoyaki mee naar nederland nemen!
Hopelijk heb ik je vragen zo een beetje beantwoord. Als jullie vragen hebben kunnen jullie ze altijd stellen natuurlijk!
Vandaag heb ik halloween party op school en kan ik eindelijk iedereen blij maken met de beesies van de AH die ik heb meegenomen! Volgende week horen jullie daar meer over.
Sayoonara!
28 Oktober 2010 - 12:34
Nell Van De Voort:
Hallo Enzio.
JA,jij blijft mij verbazen met je Japanse landswijze, indrukwekkende reisverslagen.
Jouw 2 maanden daar zijn omgevlogen proef ik eruit. Maat weet Enzio, hoe verder je je 286 dagen aftelt, hoe harder het gaat.....
Vandaag is het hier 12 graden en voor mijn gevoel lekkerder als de afgelopen dagen met zure wind.
Vanmorgen claxoneerde jouw vader (voor mij) extra hard, toen hij mij op het Heeleind tegemoet reed met de wagen plus aanhanger met hout. Op het thuisfront gaat het werken en opruimen gewoon door.
Enzio, Blijf GENIETEN en 'LEREN'
Herfstgroet, Nell
28 Oktober 2010 - 14:57
Karlijn:
Hey Enzio! Wauw, je verhalen klinken echt zo leuk. Zelfs een stukje Amerika! Haha. Ben blij dat alles nog zo bevalt in Japan. Ik blijf je volgen, liefs uit het (nog steeds) warme Arizona! -
29 Oktober 2010 - 16:34
Mario:
Ik heb met verbazing naar je foto's gekeken. Dat je zo snel het uiterlijk van je omgeving overneemt... Je begint een echte Aziatische 'look' te krijgen! Alleen je lengte zit een beetje tegen...
Het is wel duidelijk dat je het vreselijk naar je zin hebt en allerlei prachtige ervaringen opdoet die je toch maar mooi in je 'rugzakje' kan meenemen. Vooral die speciale toegangskaartjes... Daar kom je in Nederland mooi niet mee weg!
Geniet er maar van want het is zo weer voorbij, die eerste twee maanden zijn tenslotte ook omgevlogen.
Groetjes van Mario (en een dikke knuffel van Astrid)
Panny laat haar vriendinnen vol trots jouw actiefoto bij ons in de keuken zien, sushi's maken met een echte Japanner (al is het maar voor een jaartje) hahaha -
31 Oktober 2010 - 13:55
Mirjam:
Hoi die Enzio watgaaf allemaal weer ! Enne harstikke tks voor je antwoorden en ik weet nu ff niet ofdat ik meteen trek krijg in die octopusballen!!!
Ben wel bij je terugkomst reuze benieuwd naar je receptenboekje en wil graag deze ervaringen van je leren maar ja dat duurt nog pakweg bijna 300 dagen.
Weer n vraagje aan je ; ben je bij al die drukke bijeenkomsten nooit bang dat er paniekie uitbreekt ? En ook nooit wat angstig ofdat je verdwaald?
Nou ben weer blij te lezen en zien dat t super met je gaat.
Helemaal toppi je ziet er ook happy uit en t lijkt wel ofdat je blijft groeien !!! ( od de anderen worden steeds kleiner om je heen hihi)
Nou blijf je volgen en veel sukses met alles daar lieve groeten en knuffelsvanaf hier
Xxxxxxxx -
01 November 2010 - 22:25
Mama:
Hoe was je halloween party geweest? Het ene is nog niet voorbij en het volgende staat alweer voor de deur, "super science fair". Wij hopen dat het leuk gaat worden veel succes ermee xxx -
08 November 2010 - 16:09
Ans Cantrijn:
Heeey Enzio,
Nou ik weet niet of er veel mensen gered gaan worden als jij in een rampen-team komt te zitten ha,ha maar wel leerzaam zeg! Prachtige foto's weer en ik herken er een stukje New York in. Je volgende testen komen vast wel goed. Sukses weer Enzio en blijf genieten. Groeten van ons allemaal en een dikke kus X.