2 maanden in Japan
Door: Enzio willemsen
Blijf op de hoogte en volg Enzio
28 Oktober 2010 | Japan, Kyoto
Weer een nieuw verhaal vauit Japan. Kyoto om precies te zijn. Ik zit hier nu precies 2 maanden en 2 dagen. Het is werkelijk ontzettend snel gegaan allemaal. Ik heb al zo veel dingen meegemaakt, en geleerd. Dat had ik vooraf niet gedacht. Er is veel gebeurt afgelopen 2 maanden. Vooral in het spreken en lezen, merk ik zelf een hele verbetering! Op school is het iedere week hetzelfde, maar ik merk dat ik met sommige mensen een hele goeie band aan het op bouwen ben. Daar ben ik heel blij mee. Sommige helpen mij met Japans en ik hun met Engels. Het weer is ook flink veranderd. Toen ik hier aankwam was en korte broek en een t-shirt al te veel. Nu is een t-shirt met een trui zelfs te weinig. vorige week was het een dag 15 graden. En ik droeg nog gezellig een blouse. Na die dag heb ik alleen nog maar truien en een sjaal gedragen.
Even over afgelopen week. Ik weer ontzettend veel dingen gedaan en gezien. Ik ben naar Kyoto movie studios geweest. Dit is eigenlijk het decor/set van vele japanse samourai films. We hebben hier een samourai show gezien, en een demonstratie over hoe films worden opgenomen. Erg interesant natuurlijk! Amanda en Helena wilde graag zelf als Geisha op de foto, en dat kon ook hier. Binnen 5 minuten stonden ze al weer buiten met de foto in hun hand. haha Kimono aan, pruik op en lachen!
Vrijdag was het Jidai Matsurie. Dit is een van de drie grootste en bekenste festivals in Kyoto. Tijdens dit fesitival word de periode dat Kyoto de hoofdstad was van Japan, afgebeeld in een parade. Wij (de internationale studenten en mijn lerares taketani) kregen vrij van school om naar de parade te gaan kijken. Het duurde twee uur, en wij waren twee uur lang vol bewondering aan het kijken, naar de verschillende kostuums, voertuigen en optredens. Deze tijd was een hele goede tijd voor Kyoto. Dat was ook wel te zien aan de prachtige kleding en versierde draagstoelen.
`s avonds was er een nog een festival. The Fire festival in Kurama Temple. Dit jaar was een speciaal jaar omdat deze twee festivals op dezelfde dag gevierd werden. Na de parade ben ik met Liv (uit sweden) Naar the Fire festival gegaan. Ik heb nog niet eerder zo veel mensen op dezelfde plek gezien in Japan. Het was zo ontzettend druk. Dit festival is ook een festival die je ooit in je leven gezien moet hebben :p Omdat er zo veel mensen waren, moest iedereen blijven lopen. We moesten allemaal rondjes lopen, zodat iedereen iets van de hoofdact te zien kreeg. De act ging als volgt. Iedere familie in het dorp heeft een fakkel die ze aansteken en dan op een bepaalde plek verzamelen. Dan gaan de kleine fakkels uit, en lopen ze met hele grote fakkels naar de tempel. Voor de tempel worden alle grote fakkels verbrand, en staan de bewoners op een grote trap te dansen. Tijdens het dansen worden er mannen in een vreemde houding (met bijde benen in de lucht) op de handen van de mensen naar beneden gedragen. Dit ritueel is voor de jongens in het dorp die dan een echte man worden. Oficieel is het vuur fesitival om de goden te bedanken voor de groenten die ze op hun land verbouwen. En ze vragen of dat het komende jaar ook weer zal gebeuren. De mannen lopen in een soort string (denk aan de sumoworstelaars) waarmee ze de vrouwen in het dorp mee proberen te verleiden?? Haha. Het was heel speciaal om zo`n eeuwe oude traditie, ritueel te zien in zo`n klein dropje in de bergen. De weg terug was minder, want we moesten een uur in de rij staan voordat we met de trein meekonden. Volgens sommige hadden we met een uur nog geluk gehad. En dat geloof ik eigenlijk ook wel, want het was niet normaal druk!
Ik had die dag 300 foto`s gemaakt. Dus ik stop maar even hier met mijn verhaal zodat jullie de foto`s kunnen bekijken.
Verjaardagen:
Ik schrijf een tijdje geen verhaal meer, en juist dan zijn de verjaardagen. Ik ben niet flauw dus ik feliciteer jullie als nog. William en Willen van harte met jullie verjaardag. Omedetoo gozaimasu!
Sayoonara!
P.S. Deel 2 komt er aan!
28 Oktober 2010 - 10:06
Mama:
Hey Enzio,
Laat ik de eerste zijn die op jou verhaal een reactie geeft. We waren er weer aan toe om iets van je te lezen. De afgelopen twee maanden zijn inderdaad voorbij gevlogen, en gelukkig zien en lezen we dat het helemaal goed is in Japan. We zijn erg nieuwschierig naar de foto's van Jidai Matsuri, maar die zullen wel volgen. Jaloers op het weer hoeven we gelukkig ook niet meer te zijn, want we zitten denk ik nu op een lijn. Ik ga door naar je volgende verhaal! Geniet van alles en sterkte met leren (buiten de uitstapjes} -
29 Oktober 2010 - 12:14
Madelon:
Hoi hoi,
Balen voor je dat het zonnetje daar ook weer verdwenen is! Hopelijk heb je veel verschillende kleding bij inderdaad voor als het nu weer koud wordt?! En.. Wast je lieve japanse moeder je kleren of... moet je daar zelf voor zorgen? Wat gaaf weer die foto's erg indrukwekkend weer allemaal! Leuke bril trouwens.. nieuw? Staat je goed!
X je nichtje -
30 Oktober 2010 - 19:07
Yvon:
hoi enzio
ja hoor weer een leuk verhaal !!! mooie foto s ook ! jij kan ook alles hebben he die hoed staat je ook geweldig met die roze knot erophahaha . mischien een ideetje voor je moeder . veel plezier nog en tot schrijfs doei doei groetjes yvon -
08 November 2010 - 15:52
Ans Cantrijn:
Heeey Enzio.
Heel indrukwekkend allemaal, wow, en gelukkig ben je niet claustrofobisch
want je ziet er stralend uit! Geniet ze daar nog lekker en ach kou heeft ook zijn charme!!! dikke kus X