Een dagje uit! - Reisverslag uit Kyoto, Japan van Enzio Willemsen - WaarBenJij.nu Een dagje uit! - Reisverslag uit Kyoto, Japan van Enzio Willemsen - WaarBenJij.nu

Een dagje uit!

Door: enziowillemsen

Blijf op de hoogte en volg Enzio

23 September 2010 | Japan, Kyoto

Hallo allemaal!

Afgelopen maandag was het idee ontstaan om dinsdag met z'n allen naar een pretpark in Osaka te gaan. Dit ging alleen op het laatste moment niet door. Het gastzusje van Amanda moest 's ochtends eerst nog naar haar sportclub. Dat betekende dat we pas rond 2 uur in het park konden zijn. Die avond keek ik natuurlijk even op de site van het park. En daar stond op dat het park om 5 uur gesloten is. 3 uur in een pretpark vonden we iets te kort, dus hebben we dat tripje maar uitgesteld. We hebben die middag gezellig een Starbucks gedronken en zijn even wat winkels in geweest. Nadat iedereen geslaagd was, gingen we naar huis. Deze dag was ook mijn gastmoeder jarig. Ze moest zelf de hele dag werken dus een verjaardag was er niet. Ik had haar een delfts blauw schort, een kookboek en overheerlijke koekjes gegeven. 's avonds kreeg ze ook voor het eerst in haar leven een kado van haar man. Ze vertelde mij dat ik een positieve invloed had op haar man haha XD!

Dinsdag kreeg ik een uitnodiging van Amanda om samen met haar, haar gast moeder en gast zus een aantal tempels te bezoeken. Daar zei ik geen nee tegen, want anders zit je toch maar de hele dag alleen thuis! Op het laatste moment ging Iping ook met ons mee, en hebben we de mooiste plekjes van Kyoto gezien.

We begonnen bij Kiyomizu tempel. Dit is een prachtige tempel wat tegen een berg is gebouwd. Vanaf de berg heb je een prachtig uitzicht over de stad. In de tempel waren allerlei goden te bewonderen, waar je telkens moet bidden. Iedere god staat voor iets speciaals. De een voor goede zaken, de andere voor een lang en gelukkig leven. Ook vind je hier vele stenen bakken met water. Met dat water kun je je handen zuiveren voordat je tempel binnengaat. Sommige zijn er speciaal voor om van te drinken. Men zegt dat het geluk brengt in het leven als je dit water drinkt. Vele Japanse mensen vullen hun flesjes om zo veel mogelijk water mee te kunnen nemen. Wij hebben er ook van gedronken (nu maar hopen dat we een geen vergiftiging van oplopen of zo) XD
Daarna liepen we door naar Jishu Shrine. Deze Shrine staat bekend als de 'cupido' van Japan. Hier moet iedereen naar toe om te bidden voor een lange en gelukkige relatie. Wij hebben hier natuurlijk ook allemaal aan mee gedaan XD!
Na Jishu Shrine zijn we door gelopen naar Yasaka Shrine. Deze Shrine bevind zich in een park wat midden in de stad ligt. Het zag er mooi uit, maar het werd al een beetje donker, dus de foto's zijn niet echt optimaal. Nadat we uit het park liepen kwamen we uit in het oude centrum van Kyoto. Hier vind je de oude winkeltjes en restaurants. Dit was werkelijk in een woord: Geweldig!! We zijn wat oude restaurantjes en winkels in gegaan, en zagen vrouwen in Kimono over straat lopen.
Als laatst hebben we de trein genomen naar Shimogamo Shrine. Dit ligt in het noorden van de stad, waar die avond een festival gehouden werd. Die nacht zou er namelijk volle maan zijn, en zou officieel de herfst beginnen. Helaas was het bewolkt en zagen we geen maan, maar er waren wel andere dingen te zien. Er waren eetkraampjes opgezet en er was levende muziek. Iets anders als dat we dat ik Nederland kennen. Heel de avond Japanse muziek. Dat is niet voor de gezelligheid, dat kan ik jullie wel vertellen. De mensen die er van houden, kunnen er vast van genieten, maar voor niet Japanse mensen klinkt het een beetje saai...
Na het zien van dit festival gingen we terug naar huis. Het was weer een geslaagde dag, maar zoveel geweldige indrukken is ook wel een beetje vermoeiend. Daarom ga ik nu maar slapen :P

Vergeet niet de foto's te bekijken, en blijf vooral reacties plaatsen.

De Groetjes!!

• 23 September 2010 - 01:17

Enzio Willemsen:

Ik heb nog honderd foto's van deze dag, dus als je ze graag allemaal wilt zien moet je volgend jaar een keertje langs komen XD!

• 23 September 2010 - 04:09

Doo Storimans:

Hahaha, het klinkt best wel saai... Vet droog jij x'D Maar je hebt een punt. De officiele Thaise muziek is een beetje... apart...
    En na een kwartiertje wil je keihard gaan krijsen omdat je er gestoord van wordt.
    Maar, gelukkig zijn er Thaise coole artiesten ^-^
    Bodyslam ^-^ En ik heb zo'n nummer gehoord LOVE VILLA en het blijft in je kop hangen, maar het is best een cute nummer, of is het de groep? may loo!
    Whaaaa, kimono's zijn te mooi gewoon. Kun je er niet eentje voor mij kopen??? Dan breng ik heel veel voor jou mee uit Thailand (: Aangezien dat een stuk goedkoper is x'D
    Haha.
    XxX Doo

• 23 September 2010 - 05:41

Hans Schaeken:

je belevenissen volgen elkaar zo snel op dat het nauwelijks bij te houden is. En ik maar denken dat er daar alleen maar gestudeerd wordt.Het is hier nu half acht in de ochtend en voor mijn doen ben ik erg vroeg op kantoor.Ik wil het vandaag dan ook niet al te laat maken, temeer nu we vanavond nog een activiteit hebben. Ik kijk uit naar je volgende verslag. Groeten en tot hoord,

Hans schaeken.

• 23 September 2010 - 20:34

Bladel:

Volgens mij had je succes met je schort, het staat haar enig. Wat een mooie tempels, en die die trditionele straatjes lijken me heel leuk om doorheen te slenteren. Tussen de feestgangers zie ik wat blonde koppies, zijn dat toeristen? Waren er nog bijzondere proeverijtjes op het festival? Xxx

• 23 September 2010 - 22:08

Enzio :

Ja ze was er ontzettend blij mee! En die blonde mensen zijn inderdaad toeristen haha. Op het schoolfeest waren er niet speciale hapjes, alleen koekjes, cake en hartige broodjes.
    Oh Doo dat vind ik een goed idee!! :P